2009. június 21., vasárnap

Rendőrök Vs Cigányok

Huszonhat embert állítottak elő a rendőrök a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Körömről, miután rájuk támadtak a helybeli cigányok, akik a rendőrök megérkezéséig még csupán egymást püfölték egy családok közt kialakult vita miatt - értesült a HavariaPress.
Szombaton éjjel riasztották a miskolci rendőröket a Hernád és a Sajó találkozásánál fekvő faluba, ahol az ott élő cigánycsaládok verekedtek össze. A jelentős csapaterővel kivezényelt rendőrök megjelenésekor az addig egymással elfoglalt cigányok rájuk támadtak. A további kivezénylésnek köszönhetően jelentőssé váló rendőri túlerőnek végül sikerült rendet teremtenie a településen.
A helyszínről 26 embert állítottak elő a miskolci rendőrkapitányságra, mindannyiuk ellen hivatalos személy ellenen, csoportosan elkövetett erőszak, valamint garázdaság miatt indult eljárás, utóbbi esetben a rendőrségen, míg az előbbiben az ügyészségen. A csetepaté közben – meg nem erősített információk szerint – többen megsérültek, de azt egyelőre nem tudni, hogy a rendőrök közt is van-e sebesült.
(Havaria, kép: MTI)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése