2009. június 21., vasárnap

2 cigány megvert, megerőszakolt, megfojtott majd felgyújtott egy 83 éves nénit

Tatabánya/Bajna: A napokban ítélték 14 éves szabadságvesztésre azt a két fiatalt, akik az osztálytársukat egy kaposvári tó partján megverték és vízbe ölték. „Az, ami 2004 márciusában Bajnán történt, még ennél is kegyetlenebb” hangzott el az ügyész szájából csütörtökön a bíróságon. M. Sándor és K. Ferenc részegen megvert, megerőszakolt, megfojtott majd felgyújtott egy 83 éves bajnai nénit.

Brutális gyilkossági ügy tárgyalása volt csütörtökön a Komárom-Esztergom Megyei Bíróságon. M. Sándor elsőrendű és K. Ferenc másodrendű vádlott ügye már a Győri Ítélőtáblán is járt, ahol új eljárásra kötelezték a megyei bíróságot.

A két férfi 2004. március 18-án támadta meg a nénit. Sándor napot ünnepeltek, de elfogyott a pénzük, italuk. K. Ferencnek jutott eszébe, menjenek el a 83 éves nénihez, és lopják el pénzét, értékeit. Eddig a pontig még egyetértés van a két vádlott között, de a további rémtetteket egymás számlájára írják.

Mindkét vádlott büntetett előéletű. K. Ferenc a brutális gyilkosság ideje alatt felfüggesztett fogházbüntetését töltötte. Eredetileg csoportosan elkövetett rablás miatt kapott végrehajtandó szabadságvesztést, azonban a Legfelsőbb Bíróság lopássá minősítette az esetet.

Végig tudatánál volt az idős áldozat

Ami biztos, az idős hölgyet brutálisan megverték, megerőszakolták, végül megfojtották. Testét feltették az ágyára, amit meg is gyújtottak. Az orvosszakértői vélemény szerint az áldozat magánál volt, tudta, érezte, mit tesznek vele.

K. Ferenc a tárgyaláson mindössze annyit ismert el, hogy bement a házba. De állította, ő csak értékek után kutatott, hogy társa mit tett az asszonnyal, nem hallotta, nem látta. Csupán a már ájult testet segített ágyba tenni, amit aztán egy zöld öngyújtóval M. Sándor gyújtotta meg. Vallomása szerint nem verte, nem erőszakolta meg és nem ölte meg az asszonyt.

Felváltva ütötték és erőszakolták meg a nénit

M. Sándor viszont egy egészen más történetet mondott el. Bevallotta, ütötte és meg is erőszakolta az asszonyt. De mindezt K. Ferenccel együtt, felváltva tette, közösülésre is csak társa felszólítására vállalkozott. Állította, ez volt a vallatás. A néni ugyanis nem mondta meg, hol vannak az értékei. Azt azonban, hogy megölte volna az asszonyt, tagadta. Szerinte K. Ferenc fojtotta meg az idős özvegyet, és miután feltették a testet az ágyra, társa ki is zavarta a házból. Csak a rendőrségen tudta meg, felgyújtották az ágyat, de állította, amikor elmentek a tetthelyről, társa annyit mondott neki, eltüntette a nyomokat.

Mindketten hazudnak a poligráf szerint

Dr. Beke Judit ügyész perbeszédében hangsúlyozta, olyan kegyetlen, brutális tettek követtek el, hogy a törvény teljes szigorával kell lesújtani rájuk. „Nem engedhető meg, hogy a társadalom újra veszélyben érezhesse magát, hogy újra átélje bárki azt a szörnyűséget, amelyet az idős özvegynek kellett!” Emlékeztetett arra, éppen a napokban ítélték 14 éves szabadságvesztésre azt a két fiatalt, akik az osztálytársukat egy kaposvári tó partján megverték és vízbe ölték. A közvélemény és az ítélet szerint is példátlan kegyetlenség volt a tettük.

„Az, ami 2004 márciusában Bajnán történt, még ennél is kegyetlenebb” hangzott el az ügyész szájából. Felhívta a figyelmet arra, mind a ketten állítják, a másik ölte meg az asszonyt. A poligráfos vizsgálat azonban ennél a kérdésnél mindkét vádlottnál hazugságot jelzett. Az ügyész szerint feltehetően ők maguk sem tudják, végül melyikük fojtotta meg az asszonyt.

Életfogytot érdemelnek az ügyész szerint

A két férfire életfogytiglani tartó fegyházbüntetést kért különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette, többek által elkövetett erőszakos közösülés bűntette miatt. K. Ferencet emellett hamis váddal is megvádolta, ugyanis a férfi társa testvérét is megpróbálta belekeverni az ügybe. A fiatalkorú férfi majdnem négy hónapig előzetes letartóztatásban is volt emiatt. Később azonban K. Ferenc bevallotta, hogy hamisan vádolt.

Dr. Drinóczy Gábor, M. Sándor védője szerint azonban nem elhanyagolható szempont, hogy védence az emberölésen kívül mindent bevallott és megbánta tettét. Kiemelte, a pszichológusi szakvélemény szerint a férfi rendkívül befolyásolható, alacsony intelligenciájú, miközben társa feltétlen dominanciára törekvő, agresszív, átlagos intelligenciájú személyiség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése